I-a tăiat gâtul cu sticla, la cârciumă. Agresorul, trimis în judecată!

de LM 0

Un tânăr din comuna Bălești a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru tentativă de omor, după ce, în urmă cu aproximativ o lună, l-a tăiat cu o sticlă spartă, în zona gâtului, într-o cârciumă, pe un consătean. Victima a suferit o hemoragie puternică, fiindu-i pusă viaţa în pericol.

 

De la o banală ceartă, la tentativă de omor

„Din starea de fapt reţinută de procuror a rezultat că în seara zilei de 9 decembrie 2016, în jurul orelor 20.50, în timp ce se afla într-un local de pe raza comunei Băleşti, sat Stolojani, judeţul Gorj, inculpatul Roşoiu Vasile Mădălin a avut o altercaţie verbală cu persoana vătămată, care a degenerat. Pe fondul consumului de alcool şi urmare a acestei altercaţii verbale, inculpatul a spart o sticlă de bere de banca de lemn a uneia dintre mesele aflate în terasă în vecinătatea sobei şi cu bucata de sticlă rămasă în mâna dreaptă i-a aplicat persoanei vătămate ce se afla în apropiere, lângă sobă, o lovitură în zona gâtului, provocându-i o leziune ce sângera abundent“, arată Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al de Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

 

Plagă tăiată de 7 centimetri

Mai mulți clienți aflați în bar în momentul producerii scandalului au sărit în apărarea victimei, reușind să-l îndepărteze pe agresor. Martorii i-au acordat victimei primul ajutor, folosind mai multe şerveţele de hârtie ţinute apăsat pe rană, și au apelat serviciul de urgenţă 112. „Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde a fost internată de urgenţă, intervenindu-se chirurgical pentru plagă tăiată regiunea latero-cervicală stângă de circa 7 cm profundă şi intraoperator s-a constatat secţiunea parţială a venei jugulare stângi“, mai precizează Cristina Ciobanu.

Agresorul a fost arestat preventiv, aflându-se și acum în spatele gratiilor.

 

I-a pus viaţa în pericol

Conform raportului de constatare medico-legală, „plaga s-a putut produce cu un corp tăietor înţepător cu muchii şi vârfuri ascuţite, posibil sticlă spartă. Leziunile au necesitat pentru vindecare 13-15 zile de îngrijiri medicale, punându-i în primejdie viaţa, în lipsa tratamentului medico-chirurgical aplicat de urgenţă putând surveni decesul“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul