Gothic cântă la Târgu Jiu

de LM 0

Cunoscuta formație Gothic va concerta la Târgu Jiu sambata, 17 decembrie în Club Piano. Trupa din Petroșani va promova piese de pe noul album care va apărea în luna ianuarie 2017.

Deja activând de peste 20 de ani, trupa Gothic a prestat în peste 500 de concerte atât în țară cât și în străinătate, având peste 100 de apariții în emisiuni de specialitate pe posturile naționale de radio și televiziune, dar și articole și interviuri în cele mai mari publicații din România și străinătate.

Albumul de debut, ”Touch of eternity” (1998 Bestial Rec) a fost unul dintre cele mai bine vândute albume din metalul românesc în anii ‘90, piese ca ”Anguish”, ”Regrets” și ”Memorial Winter” devenind adevărate hituri, cântate în cor de către fani la concertele trupei. Celebra publicație germană ”Metal Hammer” a acordat nota 9 (din 10) acestui album.

Liderul formației, Petruț Alin, a mutat trupa în Belgia în perioada 2000-2004, reușind performanța de a scoate albumul ”In Blood We Trust” în 2004 la casa de discuri belgiană Painkiller Records, cotat pozitiv în reviste din Franța, Olanda, Germania, Belgia, cât și de a presta cu succes pe scenele belgiene.

În 2012 Gothic a câștigat concursul WACKEN METAL BATTLE, competiție națională, reprezentând cu succes România la Wacken Open Air, cel mai mare festival de rock din lume, care are loc în fiecare an în Germania.

De-a lungul anilor formația a întreprins turnee în țări precum Germania, Franța, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Slovacia, Polonia, Italia, Rep.Moldova, iar în ianuarie 2017 vor concerta pentru prima oară în India, la celebrul Saarang Festival !

În toamna anului 2015 trupa a intrat din nou în studioul Consonance din Timișoara pentru a înregistra tobele pentru noul album. Restul instrumentelor au fost înregistrate în studioul propriu al trupei, albumul fiind mixat de Alin Petruț în colaborare cu Nimrod Szedlacsek (Corvin Studio Cluj). În octombrie 2016 formația a anunțat colaborarea cu Loud Rage Music, pentru distribuția acestui nou album, care se va numi ”Demons” și este programat pentru lansare în 2017.

Pagina oficiala de Facebook : www.facebook.com/Gothic.Romania

Distribuie articolul