Flavius Stoican, antrenor low cost

de LM 0

  • Marin Condescu a anunţat valoarea contractului lui Stoican: 1500 de euro

 

7.500 de euro avea Petre Grigoraş contractul în vară, după care la intrarea pandurilor în insolvenţă a fost de acord să-l reducă la 4.500 de euro. De obicei, antrenorii care au fost pe la Pandurii au avut toţi contracte mari, ajungându-se chiar şi la zece mii de euro pe lună. Ei bine, criza cu care se confruntă Pandurii din punct de vedere financiar a făcut ca noile termene în ceea ce priveşte situaţia contractelor de la Pandurii să fie altele. Aşadar, acum vorbim de salarii mici, contracte care în trecut erau pe la echipa a doua care activa prin Liga a 3-a.

De noile reguli financiare nu a fost ocolit nici Flavius Stoican, cel care va urma să încaseze 1.500 de euro pe lună. Bineînţeles că tehnicianul va mai avea unele bonusuri care să-i rotunjească veniturile.

 

Bani puţini

Cei de la Pandurii vor să strângă cureaua pentru a încerca să scoată clubul din insolvenţă. Aşadar, măsurile ce se iau la club vizează în primul rând partea financiară, reducerea fondului de salarii care va fi cuprins între 500 de euro şi 2.000 de euro.

Ei bine, antrenorul ce va încerca să scape Pandurii de la retrogradare, Flavius Stoican a acceptat suma de 1500 de euro. Anunţul a fost făcut de Condescu. „Stoican vine pe salariul de 1.500 de euro, asta e media. Are bonusuri de performanță la victorii. Media salariilor va fi 1.500 de euro totuși. Vom acorda prime, 1.000 de euro pentru victorie, 350 de euro pentru egalul în deplasare. Acestea sunt condițiile. Așa trebuie să funcționăm pe perioada asta de șase luni de zile”, spune Condescu.

 

Se semnează actele

Marţi la prânz, Stoican nu semnase încă contractul cu Pandurii, dar este o chestiune de timp până ce-şi va pune semnătura pe contract. „Nu este încă instalat domnul Flavius Stoican. Nu cred că vor apărea probleme şi va semna. Pandurii îşi va continua activitatea în Liga 1, sperăm să reuşim să evităm falimentul dar şi retrogradarea”, a declarat Condescu la Digi Sport Special.

 

Cel mai important lucru este salvarea de la faliment, aprobarea programului de reorganizare până la data de 1 martie ca să luăm licența, dar și să acoperim cheltuielile în această perioadă. Salvarea de la retrogradare nu este așa gravă pe cât este falimentul, care este cel mai grav lucru care se poate întâmpla la Pandurii”, Marin Condescu, membru AGA la Pandurii.

 

Club condus după legile… insolvenţei?

În plus, Condescu spune că acum clubul se conduce după legile insolvenţei. „Nu a fost nimeni tratat preferențial. Când intri în starea de insolvență, nu mai conduci cum ai vrea tu, lucrurile merg mult mai greu. Ai cu tine administratorul judiciar, judecătorul sindic când nu ne înțelegem unii cu alții. Cei care conduc în aceste momente sunt creditorii. S-a ales comitetul creditorilor, ăștia sunt banii pentru datorii curente, pentru ce a fost în trecut și așa mai departe. ANAF-ul are 8 milioane de lei de recuperat, jucătorii vreo 10 milioane de lei. Eu am de recuperat vreo 1 milion de euro, dar mă las la urmă. Sunt scadente în 2018, 2019”, a mai punctat Marin Condescu.

 COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul