Facilități fiscale pentru târgujieni

de LM 0

Târgujienii care își vor achita impozitele până la 31 martie vor beneficia și în acest an de o reducere de 10%. Mariana Budulan, director al Direcției de Venituri Publice din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a anunțat că cetățenii, dar și firmele, vor plăti impozite mai mici pentru clădiri, în timp ce la impozitul pe mijloacele de transport nu au fost făcute modificări.

 

Impozite mai mici

„Pentru clădirile rezidențiale cu destinație de locuințe, impozitul s-a diminuat la minimul prevăzut de Codul fiscal. La categoria contribuabili persoane fizice, am propus și s-a adoptat de către Consiliul Local o cotă de 1,1%, față de cota de 1,5% cât am avut în 2016. La impozitul pe teren, pentru 2017 nu sunt modificări, întrucât în 2016 s-a mers pe limita minimă prevăzută de Codul fiscal, am avut diminuări de 25% față de 2015 și acest lucru l-am făcut urmare a schimbărilor legislative. Acordăm scutiri persoanelor prevăzute în Codul Fiscal – veterani de război, deținuți politici, văduve de război, persoane încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat – cu mențiunea că, începând cu acest an, s-a revenit la acordarea scutirilor nu doar pentru persoanele în cauză, ci și pentru soțul sau soția supraviețuitoare, pentru bunurile proprii și comune soților”, a declarat Mariana Budulan.

 

Datorii de zece milioane de lei

Direcția de Venituri Publice are de recuperat o sumă de zece milioane de lei, reprezentând impozite și taxe neachitate în ultimii doi ani. „În 2016 am rămas cu datorii de recuperat de cinci milioane lei la impozitul pe clădiri şi pe teren, în general datorii ale persoanelor fizice. Tot anul trecut, din bugetul previzionat de 26.800.000 lei, am încasat circa 23.800.000 lei, iar la 21 decembrie 2015, aveam de încasat circa 6 milioane. Avem deci aproximativ 10 milioane lei reprezentând taxe neplătite în ultimii doi ani“, a precizat Mariana Budulan.

ALIN PETRE

Distribuie articolul