Elevii de 10 ai Gorjului, premiaţi. Câţi vor studia în ţară

de LM 0

elevi-premiati-2

Cei cinci absolvenți de liceu din județul Gorj care au reușit să obțină numai note de zece la examenul de bacalaureat au fost premiați, luni, de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, cu suma de 3.000 de lei. La festivitatea de premiere au fost prezente doar  Ioana Patricia Ișfan, Adina Gabriela Mergea și Ioana Mihaela Florescu. Ecaterina Guță, studentă la Academia Militară, absolventă a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“ și Roxana Ionete, absolventă a Colegiului Național „George Coșbuc“, nu au putut să fie prezente la premiere, dar, în schimb, au venit părinții lor. Motreanca Roxana Deli Ionete este singura care va studia în străinătate, în Anglia, la specializarea Matematică şi Economie.

elevi-premiati-1

Ion Ișfan și-a premiat fiica

Pentru Ioana Ișfan, momentul premierii a fost unul deosebit, pentru că a fost felicitată chiar de către tatăl său, inspectorul general școlar. „A fost ceva deosebit să mă premieze tatăl meu, dar așa fost conjunctura și nu trebuie să fie un motiv în plus de mândrie pentru mine față de ceilalți elevi premiați. Nu este prima dată când mă premiază. O să iau situația ca atare. Am fost premiată de domnul inspector general școlar și mai puțin de tata“.

Ioana Ișfan va studia două facultăți în paralel: „În viitor voi studia Medicină la Universitatea de Farmacie și Medicină «Carol Davila» din Bucureși și în paralel cursurile Facultății de Chimie din cadrul Politehnicii București. Nu pot să știu ce se va întâmpla peste șase ani când o să termin facultatea. Plecarea în străinătate este o variantă pe care o iau în calcul. Puteam să plec în Anglia, pentru că fusesem acceptată la trei universități din top 10 mondial, dar am preferat să rămân acasă“.

 

„Nu este imposibil să iei 10 la Bac”

Adina Mergea își dorește să devină traducător: „Anii de liceu au fost foarte frumoși și nu voi uita niciodată această perioadă. Voi urma cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secția de traducere și interpretare, din cadrul Universității București. Mi-ar plăcea să devin traducător“.

Ioana Mihaela Florescu este studentă la Facultatea de Informatică din București. Banii pe care i-a primit îi va cheltui într-o vacanță la schi: „Îi sfătuiesc pe toți elevii să încerce să obţină nota maximă la bacalaureat pentru că nu este imposibil. Cu banii premiați cred că voi merge într-o excursie la schi”.

ALIN PETRE

Distribuie articolul