Doi candidați aspiră la postul de șef al Poliției Târgu Jiu

de LM 0

Doi candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea postului de șef al Poliţiei Municipiului Târgu Jiu. În perioada următoarea va avea loc testarea psihologică și analizarea dosarelor de recrutare. Examenul, care va consta în susținerea unui interviu pe subiecte profesionale, va avea loc pe data de 27 ianuarie. În momentul de față, funcția de șef al Poliției Târgu Jiu este ocupată de Nicolae Negrea.

 

Ce condiții trebuie îndeplinite

Candidații trebuie să fie absolvenți de studii superioare de lungă durată cu diplomă de licenţă în domeniul ştiinţe juridice și să aibă studii de master sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei. Aspiranții la postul de șef al Poliției Târgu Jiu trebuie să fie ofiţeri de poliţie, să aibă gradul profesional de minim inspector principal de poliţie, vechime în muncă de cel puțin cinci ani, să nu fie cercetaţi disciplinar și să obţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate nivelul „STRICT SECRET”. De asemenea, candidații trebuie să aibă trei ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale M.A.I.

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Proba de concurs va fi înregistrată audio sau video. Evaluarea interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Nota de promovare este minim 7.00, candidaţii fiind declaraţi „admis” în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la interviul structurat pe subiecte profesionale. Poliţistul nemulţumit de rezultatul obţinut la interviul structurat pe subiecte profesionale poate formula contestaţie.

 

Concurs și la Poliția Rutieră Gorj

IPJ Gorj organizează concurs cu recrutare din sursă internă şi pentru ocuparea  funcţiei de şef al Serviciului Rutier Gorj.  Examenul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliție Judeţean, pe 17 ianuarie, la ora 11.00, iar unica probă de selecţie constă într-un interviu. Postul este ocupat în prezent de Lucian Brâncuși. La concurs s-a înregistrat o singură candidatură, cea a lui Daniel Săvulescu.

ALIN PETRE

Distribuie articolul