Directoarea unei şcoli din Târgu-Jiu, către elevi: Pe cine aţi executa? ISJ Gorj: „Este o întrebare deplasată”

de LM 3

14456898_1378316732193509_1613235495_o

Elevii care au terminat clasa a VIII-a la Școala Generală „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu au fost întrebați de directoarea unității de învățământ, la banchetul de sfârșit de an, pe cine ar executa, dacă mâine va fi ultima lor zi de viață. Elevii au fost aliniați și directoarea Livia Zamfir le-a pus în vedere că juriul va premia cel mai trăsnit răspuns la următoarea întrebare: „Dacă mâine va fi ultima zi de viață, pe cine ați executa?“. Mulți dintre elevi l-a indicat pe profesorul de matematică, pe cel de biologie, pe Florin Salam sau pe Băsescu. Un alt elev a spus că l-ar executa pe Cârciumaru, dar răspunsul nu a fost pe placul directoarei: „Treci în bancă!“. Nici Ponta nu a fost pe gustul Liviei Zamfir: „Ce ai cu el, că e băiat bun“. Și colegele directoarei au răspuns la întrebarea acesteia.

vlcsnap-2016-09-28-16h48m39s107

„Este o întrebare deplasată și o glumă nepotrivită“

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj consideră că întrebarea este total deplasată pentru un cadru didactic: „Niciun cadru didactic sau director nu trebuie să aibă un comportament care să atragă comentarii sau să producă în rândul elevilor sau al profesorilor prejudicii de imagine cadrelor didactice. În momentul în care am ales această profesie și am fost numiți în funcții de conducere trebuie să reprezentăm modele atât pentru colegii noștri, cât și pentru elevi. Considerăm că este o întrebare deplasată și o glumă nepotrivită. Instituția noastră nu poate aplica sancțiuni. Singura modalitate de a interveni este medierea și consilierea, iar sancțiunile sunt aplicate de către comisia de cercetare disciplinară de la nivelul școlii“.

14489641_1378312615527254_1287559843_o

„Nu trebuia să incinte la violenţă”

Corina Drăgan, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, consideră că un cadru didactic nu trebuie să incite la violență: „Cadrul didactic trebuie sub nicio formă să incite la violență și trebuie să aibă un comportament model, prin tot ceea ce face, atât la școală, cât și în viața de zi cu zi. Trebuie să fim exemple pentru copiii noștri, să avem voci calde și o atitudine pacifistă, astfel încât copiii să înțeleagă că violența nu atrage decât violență“.

14455735_1378312618860587_4581259_o

„Era o glumă“

Livia Zamfir, directoarea școlii și inițiatoarea concursului de răspunsuri, consideră că, la banchet, elevii s-au distrat frumos: „Era totul un joc, «Amintirii din cei patru ani de școală», unde copiii au avut niște reacții, dar totul s-a făcut în glumă. Imaginile respective nu ne reprezintă și nici oamenii care vă trimit acele imagini. Copiii erau bucuroși că sunt la banchet. Era o distracție și răspunsurile la fel. Se puneau tot felul de întrebări. Printre răspunsuri a fost că și pe mine vor să mă omoare, pentru că am fost mai rea la ore, că i-am obligat să vină și să fie prezenți. Deplasat este ceea ce fac acești oameni să denigreze școala. Ne-am distrat foarte frumos. Întrebarea nu mi s-a părut deloc deplasată, pentru că era o glumă“.

 

„Vor să mă denigreze”

Directoarea susține că este vorba de o răzbunare: „Este concursul cu directorii și pot să vină să se înscrie. Este dorința de a mă denigra. Eu mă duc la concurs, pentru că am muncit. Nu pot să-i înțeleg pe acești oameni“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul

Comentarii (3)

  1. Rusine domnilor ,ati folosit imagini de la banchetul elevilor pentru anumite scopuri ,Sa nu uitam ca aceasta petrecere a fost organizata de parinti ,iar dumneavoastra ati fost invitati sa va simtiti bine ,nu sa fiti acolo pe post de detectivi nu v.ati gandit ca va denigrati scoala elevi care si asa au ajuns foarte putini in licee de elita ar trebui stati si sa analizati ca in viitorul o sa avetii elevi tot mai putini

  2. Mahala, acesta e cuvantul care se potriveste. Rusine pentru toti cei implicati in acest scandal care pretind ca sunt cadre didactice.

Nu poti comenta acum