Cârciumaru vrea tandem Borc-Dîncu la CEO

de LM 0

carciumaru

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat că la Târgu-Jiu este necesară vizita miniştrilor Costin Borc de la Economie şi a vicepremierului Vasile Dîncu, pentru a pune capăt instabilităţii din conducerea Complexului Energetic Oltenia.

 

„Suntem nelămuriţi despre numirile din CEO”

Autorităţile locale şi judeţene sunt nemulţumite de cum este gestionată situaţia managementului la CEO. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, şi Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, au solicitat liderilor PSD de la Bucureşti să intervină pe lângă guvernanţi în vederea creării unei stabilităţi atât din punct de vedere administrativ, cât şi financiar la nivelul CEO. „Aşteptăm să se aşeze lucrurile aşa cum trebuie în conducerea CEO pentru că ce se întâmplă în momentul de faţă nu este bine pentru stabilitatea complexului şi a locurilor de muncă. Noi am discutat prin reprezentanţii pe care i-am avut la Bucureşti, cu domnul Dîncu, cu domnul Borc, despre situaţia complexului. Am făcut apel şi la domnul Dragnea, să ne ajute pe această linie. Sper ca în această săptămână sau săptămâna viitoare să avem la Târgu-Jiu pe domnul Borc şi dacă e posibil şi pe domnul Dîncu să avem discuţii pe această temă. Suntem nelămuriţi privind aceste numiri şi vrem să discutăm la noi acasă, cu factorii de răspundere, despre această temă”, a mai spus Florin Cârciumaru.

 

Ultimul selectat: Klaus Leiders

Complexul Energetic Oltenia a anunţat ieri că ultimul şef din CEO selectat în baza Ordonanţei 109 este germanul Klaus Leiders. Majoritatea membrilor din CS şi Directorat sunt numiţi însă fără selecţie: „În data de 15 iulie 2016, în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere, a fost numit membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia domnul Leiders Klaus, selectat conform dispoziţiilor legale prevăzute de OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Directoratul CE Oltenia va fi format  începând cu data de 6 august 2016, din 5 membri: Ilie Ionel – preşedinte, Daniel Antonie – membru, Laurenţiu Ciobotărică – membru, Ovidiu Bălăcescu – membru, Klaus Leiders – membru. Domnul Adrian Mircea Teodorescu a fost revocat din funcţia de membru al Directoratului CE Oltenia şi se află în perioada de preaviz de 15 zile, până la data de 5 august 2016”, conform CEO.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul