Campanie de donații pe Facebook. Cadouri de Crăciun pentru copiii triști din Gorj

de LM 0

„Christmas box – un Crăciun mai bun pentru copiii triști“ este un eveniment creat pe Facebook de către Radu Miruță, un târgujian care s-a gândit să le ofere un moment de bucurie, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, micuților necăjiți. Campania se desfășoară între 1 și 14 decembrie, timp în care oricine poate să dăruiască un pachet cu cadouri care va ajunge la copiii din tot județul.

 

„Să le aducem copiilor un zâmbet”

Radu Miruță ne poveste cum a pornit această companie și ce așteptări are: „Ideea a plecat de la un lucru simplu. Fiecare dintre noi avem pe acasă lucruri pe care nu le mai folosim, de bună calitate, care ar putea să fie de folos copiilor care provin din familii devaforizate, în general copiilor triști. Am pornit de la ideea că fiecare copil care deschide o cutie în care nu știe ce se află aduce o bucurie. Bineînțeles că problemele lui rămân în continuare, dar ne-am gândit că pe moment putem să aducem un zâmbet copiilor prin această acțiune“.

Cadourile vor ajunge la copiii sărmani în săptămâna premergătoare Crăciunului.

 

Se strâng pachete chiar și la Bruxelles

Românii care lucrează în Bruxelles sau în Viena au aflat de această campanie și s-au oferit să strângă pachete cu diferite cadouri: „Acțiunea se desfășoară în mediul de prieteni și am încercat s-o propagăm. Se strâng pachete la Târgu-Jiu, la București, la Bruxelles și Viena prin colegii de serviciu pe care-i avem în aceste locuri. Am impus niște reguli ca în cutii să nu existe produse perisabile. Lumea pune ce consideră, dar să nu fie produse în bătaie de joc. Împachetează cutia și scriu pe aceasta vârsta potrivită pentru copilul care ar putea să folosească produsele din cutie. Noi o să mergem cu acele cutii la copii și le vom împărți în funcția de vârsta lor“, ne spune Radu Miruță.

La cine vor ajunge darurile

Darurile vor ajunge la copiii oropsiți din toate zonele județului. Radu Miruță va merge și le va înmâna personal: „Am făcut o solicitare la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și ni s-a spus că minorii care se află în instituții mai primesc de la diverse firme sau instituții și dacă vrem să ajungem la copiii care chiar nu primesc nimic, să ajungem la cei din satele îndepărtate și izolate, care nu se află în evidențele dumnealor. Am încercat să contactăm primăriile localităților care sunt mai sărace, conform statisticii, pentru a ne da o listă cu persoanele cu probleme. Nu o să ducem pachetele la primării și poate să ne însoțească oricine dorește“.

 

Cadouri de la elevi

Aproximativ 100 de pachete au fost strânse până în acest moment, cele mai multe fiind dăruite de elevii de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“. „Până acum am strâns 92 de pachete. Le depozitez la mine acasă. De la Colegiul Național «Tudor Vladimirescu» am primit un număr impresionant de pachete. De la Colegiul Național «Spiru Haret» am fost contactat și de către o doamnă și așteptăm și de acolo să ne vină pachete. De la Bruxelles vor veni aproximativ 30 de pachete. Probabil că vor ajunge sâmbătă. Nu sunt costuri foarte mari. E vorba de transport și de plata curierului pentru pachetele care vin de la Bruxelles, pe care o să le suport eu. Sunt persoane care nu vor să-și spună numele. Vin și pur și simplu lasă cutia“, a precizat Radu Miruță.

Elevii de la „Tudor”, primii la donații

Elevii de la CNTV au strâns daruri și pentru alți copii sărmani. „Toți elevii Colegiului Național «Tudor Vladimirescu», începând de la cei mai mici și până la cei mai mari, de clasa a XII-a, au hotărât că a face un dar în această perioadă a sărbătorilor este un lucru demn de admirat de către toată lumea și au decis să împacheteze într-o cutie asemănătoare celei de pantofi mici daruri: rechizite, căciuli, fulare, mănuși, cărți de colorat, jucării pe care nu le-au mai folosit sau le-au cumpărat, periuțe de dinți și paste de dinți. Le-au ambalat cu multă dragoste, le-au dus în cutii pe care le-au pregătit în haine de sărbătoare și fiecare cutie are o etichetă: fetiță sau băiețel și vârsta potrivită pentru care se potrivește acea cutie. Toate cadourile au fost strânse de către profesorii diriginți ai claselor implicate și de către elevii dornici să ajute un copil mai necăjit decât ei în această perioadă. O parte a fost donată către această campanie, iar o altă parte va fi donată, începând cu 9 decembrie, către centrele copiilor necăjiți din Târgu-Jiu, dar și din Târgu Cărbunești. Am dat aproximativ 100 de cutii și am mai adunat peste 50 de cutii pe care dorim să le dăruim celor care cu adevărat au nevoie în această perioadă“, a spus Cristina Goanță, coordonator programe și proiecte educative la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“.

Este a doua campanie din acest an, după campania „CNTV donează, donează și tu!”, la care s-au adunat bani pentru „Cumințenia Pământului“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul