Apometre sparte de ger la Târgu Jiu

de LM 0

APAREGIO Gorj, furnizorul regional de apă şi canal, a primit, în ultimele zile, zeci de apeluri telefonice de la târgujienii care au rămas fără apă la robinet. Apometrele au cedat din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în județ, cele mai multe aparate înghețate și sparte fiind depistate în zonele Drăgoeni, Preajba și Vârful Mândra. Conform APAREGIO, fiecare cetăţean are obligaţia să protejeze împotriva îngheţului apometrele şi branşamentele cu alimentare de apă. „Având în vedere numărul mare de sesizări primit, furnizorul de apă adresează tuturor utilizatorilor săi câteva recomandări privind protejarea contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului, amintind că utilizatorul are obligaţia de a asigura integritatea sistemelor de măsurare. Fie că sunt montate în căminele unde sunt făcute branșamentele, fie în subsolurile blocurilor, apometrele trebuie izolate termic. În caz contrar, pot fi distruse când apa va îngheța pe conducte din cauza gerului. Eventualele probleme legate de funcţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare pot fi semnalate Dispeceratului APAREGIO Gorj SA – tel. 0253.217.653 sau 0253.920”, a declarat Nicoleta Bărbat, purtătorul de cuvânt al APAREGIO Gorj.

 

Recomandări APAREGIO

În cazul în care contorul este montat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat să se pună o folie de plastic sub capac.

În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile trebuie să fie închise. Protejaţi de îngheţ inclusiv robineţii şi reţeaua de după contor. Pentru a dezgheța un apometru sau o țeavă, încercați să aduceți o sursă de căldură în zona respectivă, cum ar fi un uscător sau o lampă de încălzire. Nu utilizaţi flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului!

Nu forțați apometrele montate la limita de proprietate. În cazul în care sunt probleme la apometre, nu încercați să le dezghețați singuri, ci anunțați APAREGIO Gorj S.A.

Dacă problema a apărut la conductele proprii (rețeaua interioară), rugați vecinii să vă dea un vas cu apă caldă pe care o turnați încet peste conductă în zona înghețată. Nu folosiți focul deschis pentru dezghețarea conductelor.

În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul va suporta costul întregii operaţiuni de schimbare, precum şi al contorului.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul