Aglomeraţie în PSD pentru postul de prefect

de LM 0

Social-democraţii gorjeni au lăsat garda jos şi se luptă la baionetă pentru posturile importante de la nivel local şi de la nivel central. Este vorba de mai mulţi lideri cu greutate mai mare sau mai mică din cadrul organizaţiei judeţene care vor să acceadă în posturi bănoase. Unii pentru că nu au bani, alţii pentru că vor să îşi completeze CV-ul, alţii vor cât mai multă putere, alţii vor să îşi arate influenţa în partid şi aşa mai departe. Concurenţa cea mai mare este pentru postul de prefect de Gorj. În cărţi este încă Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta pare să aibă cele mai mari şanse, iar argumentul său este faptul că a zdrobit PNL în alegeri, ca şef de campanie. Nimeni nu îl poate contrazice, deşi valul roşu al PSD a fost unul la nivel naţional.

 

Pasti, pe turnantă

Mihai Prunariu este al doilea nume vehiculat pentru fotoliul de prefect de Gorj. Claudiu Manta s-a săturat să îşi aştepte rândul la parlament sau în administraţia locală şi atunci va începe să se întrebe care mai este rostul său în politică. De asemenea, puternic din spate vine directorul Parcului Industrial de la Sadu, Cristian Toader Pasti. Şi acest nume este vehiculat pentru postul de prefect de Gorj, tot ca urmare a serviciilor pe care le-a adus partidului şi pentru că a fost un soldat disciplinat, cu excepţia momentului în care l-a atacat pe Liviu Dragnea şi l-a apărat pe Victor Ponta. Este posibil ca Dragnea să nu îi uite pe cei care îl atacă.

 

Tătaru, la Sănătate

De asemenea, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, ar aspira la un post de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, iar Andrei Maioreanu se vede pe un post de secretar de stat la Ministerul Energiei. Nu în ultimul rând, Bebe Ionică ar putea reveni pe un fotoliu de secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor. Primul care a făcut deja pasul către administraţia centrală este Claudiu Teodorescu, ajuns secretar general în Ministerul Justiţiei. Şi Mihai Weber a fost în cărţi pentru un post de ministru la Apărare sau la Economie, însă propunerea nu s-a concretizat.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul